Over de Rotterdamse Wijken Show

In 2022 zijn de eerste Rotterdamse Wijken Shows georganiseerd in de eerste week na de lockdown, vele Rotterdamse makers kregen zo eindelijk weer een podium. In 2023 brengen we de Rotterdamse Wijken Show een stapje verder en is het verhaal van de Rotterdam de inspiratie!

De Rotterdamse Wijken Show gaat over het vinden van het verhaal van Rotterdam. Wie bepaalt wat dat is? Hoe klinkt dat of hoe ziet dat eruit? Samen met de artiesten maken we een muzikale reis waarin we de mooie en de minder mooie kanten van de stad bezoeken.

Tijdens de voorstelling zien we lokale artiesten uit de wijk die de vraag beantwoorden in dans, zang, muziek, theater en nog meer. Denk aan singer songwriters, rappers, zangkoren, dansers en nog meer verborgen schatten uit jouw wijk. Je ziet unieke combinaties van verschillende disciplines en stijlen die je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Rotterdamse Wijken Show 2022

Onze partners

Podium Islemunda

Vanaf de opening in 2014 zet Podium Islemunda zich in om dé plek in Rotterdam-IJsselmonde te zijn waar vóór, dóór en mét bewoners kunst en cultuur wordt gemaakt en gepresenteerd. Je maakt wat mee!

www.islemunda.nl

House of Urban Arts

House of Urban Arts is uitgegroeid vanuit de stichting Future in Dance, die al 20 jaar ervaring heeft met Urban Arts disciplines.

www.houseofurbanarts.com

Theater Zuidplein

Het podium openbreken met ons presenterend en producerend theater en leerwerkbedrijf, voor écht iedereen en elk talent. Theater Zuidplein is het podium van nu met theater dat je raakt.

www.theaterzuidplein.nl

O. Festival for Opera. Music. Theatre.

O. is een internationaal festival voor opera, muziek en theater op diverse locaties in Rotterdam. Het doel: de kunstvorm opera openbreken en zo betekenis geven in de levens van een groot en divers publiek. Hear something you’ve never seen!

www.o-festival.nl

Open Rotterdam

OPEN Rotterdam is de lokale publieke omroep van Rotterdam en mediapartner van de Rotterdamse Wijken Show. OPEN Rotterdam zal, net als in 2022, ook in 2023 een rapportage maken van de shows.

www.openrotterdam.nl