Open Rotterdam

Maak Mee In Je Wijk is in 2022 gevolgd door OPEN Rotterdam. In een zesdelige serie doen ze verslag van de Rotterdamse Wijken Show, de Cultuur Boost van Cultuur Concreet en de talentenjacht van Fanatics.

Aflevering 1 – Rotterdamse Wijken Show delfshaven

Na maanden binnen zitten en ommetjes maken, is er weer leven in de Rotterdamse wijken. De Rotterdamse Wijken Show tourt de komende weken door de 14 gebieden van de stad om podium te bieden aan meer dan 48 lokale artiesten. De eerste show was in Delfshaven. OPEN kwam kijken bij een repetitie.

aflevering 2 – Rotterdamse Wijken Show mathenesserplein

‘Ik ga zwemmen in Bacardi Lemon, een echte tijger is niet te temmen.’ De band van de Rotterdamse Wijken Show met o.a. volkszanger Levy Goudriaan, zangeres Melissa Fortes en presentator Gianni Noten, zet jouw wijk op z’n kop met muziek, dans, zang, spoken-word en beatboxing. De aftrap was in februari op het Mathenesserplein in Rotterdam-West. Sindsdien tourt de show langs 14 verschillende wijken.

Aflevering 3 – Comeback talentenjacht Fanatics

Fanatics organiseerde in 2018 een laatste editie, maar is sinds dit voorjaar weer terug. Negen acts nemen het tegen elkaar op in een discipline naar keuze. Er is muziek, dans, zang, rap, spoken-word en mode te zien en te horen. De winnaar gaat naar huis met een juryprijs ter waarde van 2000 euro, te besteden aan verdere ontwikkeling van de act. Ook is er een publieksprijs ter waarde van 500 euro. Juryleden zijn Alida Dors, Rajiv Bhagwanbali, Jeffrey Ghazi.

aflevering 4 – Finale Fanatics

Kriebels in de buik, zweethandjes, de gebruikelijke hectiek. De 9 acts die het tegen elkaar opnamen bij talentenjacht Fanatics op 21 april hebben hun best gedaan. En de winnaar is…

aflevering 5 – Maak Mee In Je Wijk

Veertig initiatieven uit de veertien gebieden van Rotterdam kregen afgelopen maanden een cultuurboost: financiering en coaching om hun creatieve idee waar te maken. In deze aflevering van Maak Mee In Je Wijk zie je twee van deze initiatieven. In Prins-Alexander organiseert Stichting Jong Geleerd Jong Gedaan workshops t-shirts drukken, DJ’en, dans en rap en in Hoek van Holland wordt gewerkt aan een nieuwe uitkijktoren.

Aflevering 6 – Rotterdammers op wieltjes en robots gemaakt van afval

Waarom is het belangrijk dat de straat waarin je woont schoon en opgeruimd is? En wat kun jij bedenken om het afvalprobleem tegen te gaan? Een groep kinderen uit Hoogvliet ging met deze vraagstukken aan de slag tijdens een creatieve workshop, gegeven door kunstenaar Jelmer Konjo. Deze workshop is een van de veertig initiatieven die de afgelopen maanden een CultuurBoost heeft gekregen.