Volle pleinen en enthousiaste bezoekers 

Foto: Lotte Spek

Inmiddels is de Rotterdamse Wijken Show alweer op de helft. Na de eerste show op de Beijerlandselaan stond het pop-up podium afgelopen weekend op het plein bij Winkelcentrum Keizerswaard en bij metrostation Zuidplein. De 1000 bezoekers hebben genoten van allerlei soorten zang, dans, spoken word en andere podiumkunsten. En ook bij de komende drie shows is er veel om van te genieten!

De Rotterdamse Wijken Show gaat over het vinden van het verhaal van Rotterdam. Samen met de artiesten maken we een muzikale reis waarin we de mooie en de minder mooie kanten van de stad bezoeken. De vaste artiesten vertellen door middel van spoken worden, dans en zang hun verhaal over Rotterdam en geven zo een inkijkje in zaken die voor elke Rotterdammer gelden. 

Rotterdamse artiesten

In het verhaal van de vaste artiesten is er elke show ruimte voor lokale artiesten uit de wijk, die op hun manier hun verhaal over Rotterdam zullen vertellen. Zo staan Serge Meeusen (accordeon) & Polle van Gijzel (hang), Geel ft. Arienne Sille (rap, spoken word), 79 Square (rap) en WINE. (zang) komend weekend op het podium. 

Het slotstuk wordt steeds verzorgd door een van de drie partners van de Rotterdamse Wijken Show. Vrijdag sluiten de danser en drie dichters uit het stuk van Dewi Kasmo namens Podium Islemunda de show. Zaterdag is het voor het eerst de beurt aan Indirah Tauwnaar, die namens House of Urban Arts het slotstuk heeft gemaakt. 

Laatste drie shows

De artiesten maken zich op voor de laatste drie Rotterdamse Wijken Shows van dit jaar. Vrijdag 28 april staat het pop-up podium om 16:00 uur op Plein 1953, zaterdag 29 april om 15:00 uur op de Zwartewaalstraat en zaterdag 6 mei om 15:00 uur op het Afrikaanderplein. De Rotterdamse Wijken Shows zijn een opmars naar Dit is Rotterdam op 18 mei, het gratis stadsprogramma van O.

010 Unite

Op zaterdag 29 april is de Rotterdamse Wijken Show onderdeel van 010 Unite van House of Urban Arts. Dit is een open dag met workshops, rondleidingen en nog meer activiteiten. De workshops worden verzorgd door artiesten van de Rotterdamse Wijken Show. Zo volg je bij Rajiv Bhagwanbali (regisseur) een workshop dans, bij Jornt Bras (componist) een workshop beats maken en bij Bruno da Silva (bassist) ga je aan de slag met streetart.