Rotterdamse Wijken Show

  • datum
  • 21-04
  • tijd
  • 16:00
  • locatie
  • Winkelcentrum Keizerswaard
Desi Steps – 2022

De Rotterdamse Wijken Show gaat over het vinden van het verhaal van Rotterdam. Wie bepaalt wat dat is? Hoe klinkt dat of hoe ziet dat eruit? Samen met de artiesten maken we een muzikale reis waarin we de mooie kanten en de minder mooie kanten van de stad bezoeken.

Tijdens de voorstelling zien we lokale artiesten uit de wijk die de vraag beantwoorden in dans, zang, muziek, theater en nog meer. Denk aan singer songwriters, rappers, zangkoren, dansers en nog meer verborgen schatten uit jouw wijk. Je ziet unieke combinaties van verschillende disciplines en stijlen die je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Podium Islemunda

Elk van de zes shows zal een iets ander verhaal vertellen, dat wordt verteld door de rode lijn artiesten, verschillende plug-in artiesten én een slotstuk door een van de drie partners. Voor deze show, en die van 28 april, verzorgt Podium Islemunda het slotstuk.

Dewi Kasmo is de maker van het slotstuk namens Podium Islemunda, ze werkt samen met muziekproducer Nina Giampoalo. Voor dit hoofdstuk werkt ze samen met drie dichters en een danser. Dewi: “We delen allemaal de liefde voor Rotterdam en dat willen we laten zien, maar tegelijkertijd willen we ook licht schijnen op wat in de schaduw staat. Daar waar we misschien liever niet naar willen kijken, zoals dat armoede voor steeds meer Rotterdammers realiteit wordt.”

Lokale artiesten

Elke show wordt aangevuld met lokale artiesten die op hun manier hun verhaal over Rotterdam vertellen. Bij deze show vertellen Jacqueline van Kuilenburg (rolstoeldans), Momo & Cici (zang) en Wally McKey (zang) hun verhaal over Rotterdam.