Dit is Rotterdam

  • datum
  • 18-05
  • tijd
  • 13:00
  • locatie
  • Stationsplein, Kruisplein & Schouwburgplein

Het gratis stadsfeest van O. brengt verhalen, communities en opera samen

Rotterdamse Wijken Show 2022

Op Hemelvaartsdag is het Schouwburgplein en omgeving het podium voor het verhaal van Rotterdam. Dat verhaal is niet één verhaal en valt niet door één persoon te vertellen. Daarom geven we de vloer aan een grote verscheidenheid Rotterdammers die hun verhaal brengen.

Dit is Rotterdam

Bij Dit is Rotterdam zul je de vaste artiesten van de Rotterdamse Wijken Show weer op het podium zien, net als veel artiesten uit de verschillende wijken op Zuid. Daarnaast zijn er nóg meer Rotterdamse artiesten aan het programma toegevoegd die hun verhaal over Rotterdam zullen vertellen.

Dit is Rotterdam staat in het teken van de Rotterdammer en het vieren van de stad muzikale zelfexpressie. Individueel of als groep, ze vertellen allemaal hun eigen verhaal. En iedereen is welkom om dat te horen!

Rotterdam Centraal, Kruisplein en Schouwburgplein

Zo word je in de hal van Rotterdam Centraal onthaald door verschillende zangkoren, die in deze entree van de stad iedereen welkom heten. Laat je vervolgens op het stationsplein of op de Kruiskade-allee verrassen door muzikale optredens. Van een Arabische brassband, tot Bollywooddans of een spoken word performance. 

Op het Schouwburgplein komt alles samen. Op een groot podium in het midden van het plein kun je non-stop dans, zang, poëzie, theater en muziek beleven. Vanaf het terras met theehuis kun je op het kleinere podium genieten van semi-akoestische optredens. Loop vooral ook TR Schouwburg en de Doelen in voor performances die allemaal te maken hebben met het vinden van een eigen identiteit en wat dit zegt over de stad waarin we leven. 

Dit is Rotterdam is een productie van Rajiv Bhagwanbali & O. in samenwerking met Theater Zuidplein, Podium Islemunda, House of Urban Arts en Volkstheater Rotterdam. Het stadsfeest Dit is Rotterdam is winnaar van de Fedora Opera Prize.