Ervaar het verhaal van Rotterdam op het gratis stadsfeest van O.

Foto: Lotte Spek

Op donderdag 18 mei, Hemelvaartsdag, vindt Dit is Rotterdam plaats, het gratis toegankelijke stadsfeest van O. Festival for Opera. Music. Theatre. (17 t/m 27 mei). Vanaf 13:00 uur zijn de hal van Rotterdam Centraal, het Stationsplein, Kruisplein én Schouwburgplein de podia voor het verhaal van Rotterdam. Dit is Rotterdam staat in het teken van de Rotterdammer en het vieren van de stad door muzikale zelfexpressie. Individueel of als groep, alle artiesten vertellen hun eigen verhaal. En iedereen is welkom om dat te horen!

Rotterdam Centraal, Kruisplein en Schouwburgplein

In de hal van Rotterdam Centraal word je onthaald door verschillende zangkoren, die iedereen welkom heten. Laat je vervolgens op het Stationsplein of op de Kruiskade-allee verrassen door muzikale optredens. Van een Arabische brassband, Afrikaanse dansers en Kaapverdiaanse zang, tot rap, spoken word en natuurlijk opera.

Op het Schouwburgplein komt alles samen. Op twee grote podia in het midden van het plein kun je non-stop naar de verschillende verhalen van Rotterdam luisteren via zang, theater, dans en poëzie. Vanaf het terras met theehuis kun je op het kleinere podium genieten van semi-akoestische optredens. Loop vooral ook de hal van TR Schouwburg en de Doelen in voor performances die allemaal te maken hebben met het vinden van een eigen identiteit en wat dit zegt over de stad waarin we leven. 

Van Rotterdamse Wijken Show naar internationaal podium

De afgelopen weken is de Rotterdamse Wijken Show door Rotterdam Zuid gereisd als opmars naar Dit is Rotterdam. Tijdens dit gratis toegankelijke stadsfeest van O. zie je onder andere de vaste artiesten van de Rotterdamse Wijken Show op de verschillende podia, aangevuld met artiesten uit verschillende Rotterdamse wijken en muzikale gasten van het festival. 

“Met de Rotterdamse Wijken Show ontdekken we de culturele rijkdom van de stad en geven dat terug aan de stad: Wat is Rotterdam? Dit is Rotterdam!” vertelt Hans Blik, zakelijk directeur O.

O. is een tiendaags internationaal opera- en muziektheater festival met verrassende programmering: buitenlandse topvoorstellingen, Rotterdamse verhalen, vernieuwende kunstenaars en avontuurlijke locaties.

donderdag 18 mei – 13.00-18.00 uur – gratis toegang