Ruim 4000 bezoekers op het gratis stadsfeest van O.

Foto: Dimitri Hakke

O. Festival for Opera. Music. Theatre. begon dit jaar met een knaller. Op Hemelvaartsdag konden alle Rotterdammers genieten van Dit is Rotterdam, het gratis stadsfeest. Rotterdam Centraal, Kruisplein, Schouwburgplein, de Doelen en TR Schouwburg waren het podium voor het verhaal van Rotterdam. Ruim 4000 bezoekers genoten van meer dan 50 (Rotterdamse) acts op zeven podia.

Dit is Rotterdam

Bezoekers van Dit is Rotterdam genoten van artiesten uit verschillende Rotterdamse wijken en van de Rotterdamse Wijken Show, met optredens van alle drie de partners. Zo was er dans en poëzie van Podium Islemunda, zang, dans en een brassband van House of Urban Arts en zang, spoken word en dans van Theater Zuidplein. Daarnaast waren er optredens van verschillende muzikale festivalgasten zoals Anne Fay, Stanley Clementina en Keith Pun.

Zowel bezoekers van O. met een dagticket, treinreizigers, winkelend publiek en vele passanten genoten van de Rotterdamse podiumkunsten. Samen met de zon zorgde dit voor een fijne sfeer op een gezellig druk Schouwburgplein, Kruisplein en station. Waar op het hoofdpodium op Schouwburgplein het een komen en gaan was van fantastische optredens, waren er aan de andere kant van Schouwburgplein intiemere optredens bij het theeterras. Hier konden bezoekers een kopje Marokkaanse thee halen met wat lekkers en langs bij de henna-artiest en kalligraaf.

Laatste Rotterdamse Wijken Show

Sinds april reist de Rotterdamse Wijken Show door Zuid. Vrijdag 26 mei a.s. is de laatste show van dit jaar. Om 17:00 uur stappen de artiesten voor een laatste keer op het pop-up podium, naast Theater Zuidplein, om het verhaal van Rotterdam te vertellen. Uiteraard krijgen zij ook bij de laatste show weer gezelschap van verschillende artiesten uit de wijk voor gastoptredens. 

Na afloop van de Rotterdamse Wijken Show is er ook de rest van de avond nog voldoende te beleven in en rondom Theater Zuidplein. Zo treden tot 20:00 uur verschillende artiesten uit de wijk op, is er een lifestyle en foodmarkt en fototentoonstelling gekoppeld aan de muzikale spektakelvoorstelling Apinti & Sambura die in de grote zaal te zien is als onderdeel van het O. programma.

Toegang tot het programma buiten en de Rotterdamse Wijken Show is gratis, tickets voor de voorstellingen zijn te koop vanaf €10.